Info Hartanah

Biar Betul! Boleh Beli Rumah Landed Tanpa Deposit

Deposit merupakan antara kos paling awal yang perlu dikeluarkan oleh pembeli dalam usaha untuk membeli sesebuah hartanah. Kebiasaannya 10% daripada harga rumah perlu dikeluarkan oleh pembeli. Misal kata rumah berharga RM300,000, maka deposit yang perlu dikeluarkan adalah sebanyak RM30,000. Namun begitu, terdapat jalan lain yang boleh anda gunakan untuk tidak mengeluarkan modal yang besar bagi memiliki rumah idaman anda. Beli rumah tanpa deposit. Salah satunya dengan membeli rumah dalam pasaran primer atau pasaran underconstruction.

Banyak Pakej Menarik

Kenapa ia menjadi salah satu jalan terbaik untuk anda? Sebab yang paling utama adalah rumah underconstruction atau projek ini lebih cenderung untuk menawarkan pelbagai pakej menarik yang anda sendiri tak pernah terbayang. Ada yang memberikan percuma kos tertentu, free gift, diskaun, rebate dan sebagainya. Di sini anda boleh lihat peluang penjimatan kos yang besar dan tidak membebankan diri anda sebagai seorang pembeli. Oleh itu, duit yang tidak digunakan itu anda boleh manfaatkan untuk penggunaan lain seperti renovasi rumah, membeli perabot atau mungkin sebagai bayaran ansuran bulanan rumah pada masa akan datang.

Fresh From Oven

Tambahan pula, rumah underconstruction ini sudah semestinya rumah baru bak kata mat salleh “fresh from oven”. Segala reka bentuk dan kondisi rumah masih dalam keadaan yang terbaik (10/10). Kemudahan yang disediakan pun kebiasaannya serba lengkap dari segi taman permainan, surau, padang dan jogging track. Ini menunjukkan betapa berbaloi jika membeli rumah baru/ projek ini.

Jadi, saya nak bantu anda yang nak beli rumah tanpa deposit. Hanya bermodalkan RM300, anda dah boleh memiliki sebuah rumah Teres Satu Tingkat. Saya faham ada dikalangan anda yang dah lama menyewa dan berhajat sangat nak ada rumah sendiri. Rumah sekarang pun mungkin sempit dan anak pun dah besar-besar. Mereka pun nak merasa ada bilik sendiri. Mereka perlukan ruang yang lebih selesa.

Di samping itu, mungkin ada di kalangan anda duduk rumah atas atau bertingkat yang dah lama teringin nak beli rumah landed supaya senang nak parking, nak ajak tetamu datang rumah, dan tak perlu naik lif. Jadi saya nak penuhi hajat anda memiliki sebuah rumah yang memenuhi kriteria yang anda mahukan.

Teres Setingkat@Juasseh

  • Tidak perlu deposit (Zero Downpayment).
  • Booking fee hanya RM300
  • Rumah ini terletak di Juasseh, Negeri Sembilan
  • Harga serendah RM225,000 sahaja.
  • Freehold (MCL)
  • Berkonsepkan “Bandar Moden, Suasana Desa”.
  • 3 Bilik 2 Bilik Air.
  • Percuma Kos Yuran Guaman, percuma Yuran Perjanjian Jual Beli, dan banyak lagi pakej menarik yang ditawarkan.

Untuk info lanjut boleh klik SINI.

Related Posts

Compare

Enter your keyword