Latest News

Apa Cara Terbaik Nak Elak Kena Scam Rumah Sewa?

Apa Cara Terbaik Nak Elak Kena Scam Rumah Sewa? Mencari rumah sewa dengan harga berpatutan ni bukan benda mudah. Mencabar juga sebenarnya. Dalam masa korang mencari tu kena hati-hati sebab sekarang macam-macam boleh jadi. Antara kes paling famous dalam hartanah ni adalah scam rumah sewa.  Jangan main-main. Scammer sekarang game plan dia banyak cabang dah. […]

Kenapa Perlu Jual Rumah Guna Ejen Hartanah?

Kenapa Perlu Jual Rumah Guna Ejen Hartanah? Kebiasaannya, akan ada segelintir masyarakat yang memberi andaian bahawa menjual rumah ini satu benda yang mudah. Mereka andaikan ia semudah menjual basikal di kedai atau ikan di pasar. Jual, dapat untung, selesai. Salah cara anda berfikir tu. Penjualan rumah bukan benda yang boleh dibuat main. Silap langkah boleh […]

Ejen Hartanah atau Broker?

Ejen Hartanah atau Broker? Ejen hartanah atau Broker? Okay mesti anda dah biasa kan dengar ejen hartanah dan broker ni. Ejen hartanah dan broker ni ramai yang anggap sama je. Mana taknya, dua-dua ni cari makan dengan melibatkan hal hartanah. Tapi tahukah anda kedua-dua gelaran ni ada perbezaannya tersendiri. Seharusnya anda lebih bijak dalam membuat […]

Selesaikan Hutang Dengan Cepat

. Masalah Hutang Kebanyakan dari kita tidak boleh mengelak dari berhutang , terutama jika melibatkan pembelian yang mahal harganya seperti motosikal , kereta , rumah dan sebagainya. Tahukah anda yang semua hutang-hutang ini boleh dilangsaikan dalam tempoh yang lebih singkat tanpa perlu bekerja keras mencari pendapatan tambahan jika tahu caranya. Cuba tonton cara penyelesaian yang […]

MRTA Vs MLTA: Which Is The Best For You?

MRTA Vs MLTA: Which Is The Best For You? Mortgage Assurance is a type of insurance that will cover your outstanding property loan a.k.a. mortgage if you are unable to do so in the event of death or total permanent disability. Without this, the provider of the insurance, also known as the lender, will repossess your property and […]

1 2 3

Compare

Enter your keyword