Latest News

Leonardo DiCaprio Beli Rumah RM29Juta

Pelakon yang memenangi Oscar, Leonardo DiCaprio baru-baru ini telah menambah satu lagi potfolio hartanahnya dengan membeli sebuah rumah di Los Angeles daripada seorang bintang popular program Modern Family iaitu Jesse Tyler Ferguson dengan harga AS$7.1 juta (RM29 juta). Rumah agam berpagar seluas 5,000 kaki persegi yang terletak di kawasan berbukit Los Feliz ini, mempunyai gaya […]

Penting Ke Bina Credit Score?

Apa itu credit score? Secara amnya, konsep mudah kita nak faham ialah credit score ni skor pinjaman kita dengan pihak bank pada setiap bulan. Skor kita bayar semula hutang yang kita buat daripada pihak bank. Ia digunakan oleh institusi kewangan seperti bank dalam menilai sejarah kewangan anda supaya lebih mudah institusi kewangan untuk menentukan jika […]

Biar Betul! Boleh Beli Rumah Landed Tanpa Deposit

Deposit merupakan antara kos paling awal yang perlu dikeluarkan oleh pembeli dalam usaha untuk membeli sesebuah hartanah. Kebiasaannya 10% daripada harga rumah perlu dikeluarkan oleh pembeli. Misal kata rumah berharga RM300,000, maka deposit yang perlu dikeluarkan adalah sebanyak RM30,000. Namun begitu, terdapat jalan lain yang boleh anda gunakan untuk tidak mengeluarkan modal yang besar bagi […]

Nak Menyimpan Duit Setiap Bulan Secara Konsisten? Guna 3 Cara Ni

Kebanyakan orang mengalami masalah untuk menyimpan duit pada setiap bulan. Oleh yang demikian, saya nak kongsikan dengan anda simple tips bagaimana untuk membuat simpanan yang konsisten supaya wang tabungan anda bertambah tahun demi tahun. 1. Buat 2 Account Bank Berbeza Cara ini paling mudah. Anda boleh daftarkan dua account bank berbeza. Contohnya, satu Bank A(Harimau) […]

Umur 98 Tahun Bukan Penghalang Untuk Jadi Orang Terkaya Di Malaysia

Robert Kuok, nama yang tidak asing lagi dalam dunia pelaburan. Sehingga hari ini, namanya kekal teratas sebagai orang terkaya di Malaysia. Robert Kuok atau nama penuhnya Tan Sri Robert Kuok Hock Nien merupakan hartawan dan ahli perniagaan Cina Malaysia. Ramai yang masih tak tahu yang Robert Kuok ni pun ada nama famous dia juga. Ingat […]

10 Tips Panduan Untuk Anda Yang Nak Pindah Rumah

“Pindah Rumah”. Bila dengar je perkataan ni mesti anda akan rasa happy kan. Lagi lagi kalau rumah baru yang nak berpindah itu lebih luas daripada rumah sekarang, bilik lebih banyak dan dalam persekitaran yang selesa. Tapi dalam pada masa yang sama, akan terlintas dalam kepala anda tentang proses-proses yang banyak kena buat. Dari segi mengemas […]

1 2 3 5

Compare

Enter your keyword