Latest News

Nak Beli Rumah Untuk Pelaburan? Jom Follow Tips Ni

Seperti semua sedia maklum, dekat dunia ni banyak sangat medium pelaburan yang ada. Daripada yang kecairan tinggi (high liquidity) hinggalah yang kecairan rendah (low liquidity). Dalam banyak-banyak tu, ada satu jenis pelaburan yang hampir 90% daripada populasi jutawan di dunia yang menjana kekayaan mereka melalui medium pelaburan ini. Apakah medium itu? Sudah semestinya tak lain […]

Apa Beza Freehold dan Leasehold?

Kalau korang perasan lah kan, rumah atau apa-apa jenis hartanah ni dia ada banyak jenis pegangan. But basically yang biasa kita dengar dan masih ada yang kurang faham adalah antara freehold dan leasehold. So apa yang saya nak jelaskan pada artikel kali ini adalah penerangan tentang beza antara freehold dengan leasehold dulu. Okay jom baca […]

Apa Cara Terbaik Nak Elak Kena Scam Rumah Sewa?

Apa Cara Terbaik Nak Elak Kena Scam Rumah Sewa? Mencari rumah sewa dengan harga berpatutan ni bukan benda mudah. Mencabar juga sebenarnya. Dalam masa korang mencari tu kena hati-hati sebab sekarang macam-macam boleh jadi. Antara kes paling famous dalam hartanah ni adalah scam rumah sewa.  Jangan main-main. Scammer sekarang game plan dia banyak cabang dah. […]

Kenapa Perlu Jual Rumah Guna Ejen Hartanah?

Kenapa Perlu Jual Rumah Guna Ejen Hartanah? Kebiasaannya, akan ada segelintir masyarakat yang memberi andaian bahawa menjual rumah ini satu benda yang mudah. Mereka andaikan ia semudah menjual basikal di kedai atau ikan di pasar. Jual, dapat untung, selesai. Salah cara anda berfikir tu. Penjualan rumah bukan benda yang boleh dibuat main. Silap langkah boleh […]

Ejen Hartanah atau Broker?

Ejen Hartanah atau Broker? Ejen hartanah atau Broker? Okay mesti anda dah biasa kan dengar ejen hartanah dan broker ni. Ejen hartanah dan broker ni ramai yang anggap sama je. Mana taknya, dua-dua ni cari makan dengan melibatkan hal hartanah. Tapi tahukah anda kedua-dua gelaran ni ada perbezaannya tersendiri. Seharusnya anda lebih bijak dalam membuat […]

Compare

Enter your keyword